Hållbarhet ur flera perspektiv på Framtidsgruppens möte

Framtidsgruppen träffades i Stockholm i mitten av oktober för att diskutera hållbarhet ur tre olika perspektiv. Hur man kan göra hållbara affärer i måleribranschen, hur man implementerar ett hållbart ledarskap och hur man kan verka för hållbara medarbetare.

25 deltagare från hela Sverige var på plats för att lyssna och delta i diskussioner på Näsby slott. Begreppet hållbarhet är komplext och innefattar många olika dimensioner för ett måleriföretag. Därför var höstmötet uppdelat på tre olika perspektiv som alla behövs för att hela verksamheten ska vara hållbar.

Första dagen var fokus på ledarskap och hållbara affärer. Niclas Ihrén, expert på hållbar affärsutveckling visade hur hållbarhetsarbete kan leda till fler affärer när efterfrågan på hållbara tjänster ökar och Helikopterpiloten Robert Kajrel, som lett den internationella insatsen mot pirater utanför Somalias kust berättade om ledarskap i pressade situationer. Andra dagen berättade Johan Norén om hur man arbetar strukturerat och proaktivt för att skapa arbetsglädje, balans och förutsättningar för välmående medarbetare. 

– Målet är alltid att deltagarna ska komma hem med ny kunskap och insikter som kan användas för att utveckla den egna verksamheten. I framtidsgruppen finns en öppenhet och vilja att bidra med perspektiv från deltagarna, vilket skapar en starkare måleribransch. Att se hur andra hanterar utmaningar och gör bra saker driver en själv att själva bli ännu bättre, säger Jonas Lindberg.

Måleriföretagens nätverk finns till för att stärka branschen. Genom att utveckla dig som chef vill vi i förlängningen bidra till att medlemsföretagens ledarkompetens och affärsmannaskap stärks. Framtidsgruppen träffas två gånger om året och lyfter aktuella frågeställningar i branschen. Den är öppen för personer i ledande positioner i alla medlemsföretag.