Sverige tar över ordförandeklubban i NMO

I början av augusti var Måleriföretagens styrelse i Reykjavik för nordisk möte med övriga länder i NMO(Nordiska bransch- och arbetsgivarorganisationers sammanslutning). I samband med mötet anordnades Nordiska Mästerskapen i Måleri, där Sverige representerades av Sandra Mellberg. Måleriföretagen fick också med sig ordförandeklubban hem från Island.

Under mötet träffas representanter från de nordiska ländernas bransch- och arbetsgivarorganisationer för att diskutera branschfrågor och samarbeten.

– Vi hade intressanta dagar i Reykjavik. Det är viktigt att vi har möjlighet att skapa kontakt och dela erfarenheter med våra grannar då vi har liknande utmaningar. Vi ser fram emot att välkomna våra nordiska vänner till Sverige om två år, säger Måleriföretagens ordförande, Johan Trygg.

Sandra Mellgren blev delad två på Nordiska Mästerskapen i hårdast möjliga konkurrens. Den norska vinnaren Jonas Eckholm håller just nu på att ta sitt mästarbrev.

– Det var en häftig och helt otrolig upplevelse att få vara med. Jag känner mig väldigt nöjd med min insats och är glad att jag valde att göra min fria dekoration på det sätt jag bestämt mig för, även om det var negativt för poängräkningen, berättar Sandra för Målarmästaren.

När Sverige nu tar över ordförandeskapet för organisationen innebär det bland annat att mötet 2026 arrangeras i Sverige.