Storspel krävdes för seger i Måleriföretagen Masters

Strålande sol, 25 grader varmt och en lätt bris från Mälaren gav perfekta förhållanden för fina resultat under Måleriföretagen Masters, som genomfördes på Bro Hofs Stadium Course den 28 augusti. Riktigt bra resultat var också det som krävdes för höga placeringar.

Det var många som levererade fina golfrundor runt slottet i Bro så det krävdes en extra stark insats för att vinna. En som lyckades med det var Jan Eriksson, som bemästrade banans svårigheter lite bättre än resten av startfältet. Janne hade ett handicapresultat på 66 slag och spelade ett under banans par.

Möjligen var det så att rutinen var den avgörande faktorn. I sitt segertal berättade Janne, som till vardags jobbar för Sandå Sverige, att det var 36 år sedan han gjorde debut i tävlingen. Han slutade på samma Handicapresultat som Martin Frischenfeldt från Bruske Måleri men vann på lägre handicap.

I lagtävlingen var det i stället Martins lag som segrade över Jannes. Det vinnande laget bestod förutom Martin Frischenfeldt av Mikael Mellberg och Rasmus Roos och de spelade ihop hela 90 poäng.

I lagtävlingen räknades de två bästa poängen per hål ihop och lagen bestod av 2–3 spelare. För att komma topp 6 krävdes 81 poäng, vilket är 9 poäng bättre än handicap-par, något som överraskade tävlingsledaren Joakim Kumlin, då Bro Hof räknas som en utmanande bana, speciellt för de med lite högre handicap.

Sponsorerna Flügger och Säkra bjöd på uppskattade deltävlingar på ett par av hålen där några riktigt fina individuella prestationer prisades.

Preliminärt är 2025 års upplaga bokad till den 27–28 augusti på Hooks Herrgård söder om Jönköping.

Individuellt resultat

1. Jan Eriksson, Sandå Sverige AB, nettoscore 66

2. Martin Frischenfeldt, Bruske Måleri, nettoscore 66     

3. Magnus Åkerblom, O Timblads Målerifirma, nettoscore 67

Lagresultat

1. Mellberg/Frischenfeldt/Roos 90 poäng                                                      Flügger/Bruske Måleri/Sandå Sverige AB

2. Persson/Wennerstrand/Andersson 86 poäng                                              P&A Måleri/O Timlads Måleri/BMS

3. Olofsson/Liljegren Wiik/Eriksson 84 poäng                                                Olofssons Måleri/Måleriet i Mälardalen AB/Sandå Sverige AB